Ocell de Foc Ecojove a la Fira Pro de Sabadell

  • Tiempo de lectura:4 minutos de lectura
Fira formació i treball

Els passats 2, 3 i 4 de març es va celebrar la Fira Pro de Sabadell: Formació i Treball. L’esdeveniment, organitzat l’Ajuntament de Sabadell, té un abast supramunicipal, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. És un espai obert a tothom, on s’uneixen els centres de formació que preparen als joves professionals pel present i pel futur, amb les empreses que necessiten aquest personal qualificat. Un fòrum que aglutina l’oferta formativa i laboral en un únic espai.

Des del nucli Ocell de Foc-EcoJove, vam voler aprofitar l’oportunitat brindada per aquesta fira, per presentar el programa a tots el centres educatius, entitats, empreses i professionals que enfoquen la seva feina cap el col·lectiu jove.

El programa Ocell de Foc neix amb la voluntat de proporcionar eines, suport i recursos al jovent, prestant especial atenció a aquells que presenten símptomes de patir malestar emocional o està en risc de patir-ho. La nostra presència a la fira Pro de Sabadell, ens va oferir la possibilitat de tenir una primera presa de contacte amb els joves assistents. Degut a les pressions acadèmiques i/o la incertesa del mercat laboral, aquests joves, poden veure afectat negativament el seu benestar emocional i salut mental, fet que pot derivar en problemes d’ansietat, depressió, estrès i afectar la capacitat de seguir amb els estudis o d’aconseguir una feina satisfactòria.

Un dels eixos vertebradors del programa és acompanyar a aquest jovent cap a l’autonomia personal i facilitar el seu trànsit a una vida independent i l’accés al mercat laboral, sent aquest un factor cabdal per assegurar que puguin afrontar els reptes del futur amb confiança.

Tempus fugit.

Dins del marc de SBD Fira PRO, l’equip d’OF ecojove, vam realitzar un taller de gestió del temps (Tempus Fugit), adreçat als i les joves assistents. L’objectiu d’aquesta acció era reflexionar sobre la pròpia gestió individual del temps i com millorar aquesta. Cal tenir en compte que una mala gestió del temps és un dels factors estressors més comuns i amb més prevalença entre els joves. D’altra banda, una planificació adequada evita l’ansietat que genera deixar coses per a última hora, ajuda a mantenir una rutina de son saludable i a trobar temps per a les activitats que contribueixen a mantenir una salut mental equilibrada.

Amb aquest taller proporcionem als/les joves participants una sèrie de tips, eines i recursos per millorar el rendiment i/o la continuïtat d’una determinada tasca o activitat, visibilitzant les realitats particulars de cadascú com a factors condicionants a l’hora de distribuir el nostre temps.

Per a més informació sobre Gestió del temps i salut mental, podeu consultar el següent artícle. 

També podeu consultar tota la informació d’aquest i altres tallers i activitats al nostre Catàleg de serveis.

Comparteix...